top of page
  • Yazarın fotoğrafıFırat ÇELİK

Cmas 3 Yıldız Dalıcı Kursu Programı

Güncelleme tarihi: 23 Nis 2020

Aşağıda, Cmas 3* dalıcı kursuna katıldığınızda alacağınız eğitimlerin bir listesini bulabilirsiniz...

3T1 - Küçük tekne kullanımı

Bu eğitimimizde, herhangi bir acil durumda dalış botunu ya da teknesini kullanabilecek duruma gelmenizi planlıyoruz. Denizde ilerleyebilmek ve dalıcıları güvenli bir şekilde kıyıya götürebilmeniz için asgari bilgileri size öğretiyoruz. Temel denizcilik kuralları, tekne ve botun teknik yapısı, iskele-sancak ve ışıklandırma konuları bu eğitimimiz kapsamında.

3T2 - Navigasyon

Bu eğitimimizde, temel kavramlarını iki yıldız dalıcı eğitiminizde öğrendiğiniz karada ve su altında navigasyon tekniklerini biraz daha pekiştireceğiz. Çünkü üç yıldız dalıcı lisansınız, size su altında dalış liderliği yaparak, kendinizin dışında başka dalıcıların da yönlendirilmesini ve sorumluluğunu almanızı gerektirecektir.

3T3 - Su Altı Arama Kurtarma

Dalış kariyerinizin bu basamağında, su altında kaybolan bir cismin hangi tekniklerle güvenli olarak aranabileceğini ve su altından çıkartılabileceğini öğretiyoruz. Su altında özel arama teknikleri, kaldırma balonu kullanımı, arama-kurtarma planlaması konularını bu eğitim konumuzda ele alıyoruz.

3T4 - Kompresör Kullanımı

Düzenli olarak dalış yapan her tecrübeli dalıcının tüp dolumu ve dolu bir tüpten boş bir tüpe hava aktarımı (eşitleme) ile ilgili önemli noktalar hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Kompresör seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli, "kompresör teorisi" nedir, bir kompresör içinde hangi filtreler bulunur, tüpün içindeki hava karışımı normal soluduğumuz havadan farklı mıdır gibi soruları, bu eğitimimizde ele alacağız.

3T5 - Problem Yönetimi

Dalış planlaması nasıl yapılır, bir dalış organizasyonunda çıkabilecek muhtemel aksilikler nelerdir, bu aksiliklere karşı nasıl bir önlem alabiliriz, liderlik yapacağımız bir dalış organizasyonunda, en güvenli planlamayı nasıl yapabiliriz. Eğitim konumuz, bu soruların yanıtlarından oluşuyor.

3T6 - Grup dalış Organizasyonu

Bir dalış görevi planlanırken, dalış personelinin tecrübesi ve kalitesi, operasyonun özel gereksinimleri, dalış ekibinin çeşitli üyeleri arasında sorumluluklar ve ilişkilerin bilinmesi gerekir. Dalış bölgesi seçimi, hazırlık ve ulaşım, hava ve akıntı durumu, zaman ve ihtiyaçların planlanması gibi konular, bu eğitimimizin konularını oluşturur.

3T7 - Fizik Fizyoloji Genel Tekrarı

Basıncın vücut üzerindeki etkileri, dalış hastalıkları, belirtileri ve tedavisi, basım-hacim ilişkisi kanunları, temel gaz kanunları ve temel yaşam destek sistemlerimiz (solunum sistemi - dolaşım sistemi) gibi kuramsal ve donanımlı dalış dinamiklerini bu dersimizde öğreneceğiz.

3T8 - Dalış Malzemeleri Genel Tekrarı

Dalış malzemelerinin bakımı, ekipman hataları ve bunların giderilmesi, dalış ekipmanlarında en çok karşılaşılan problemler ve doğru ekipman seçimini bu dersimizde işleyeceğiz.

62 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page