Aşağıda, Cmas 2* dalıcı kursuna katıldığınızda alacağınız eğitimlerin bir listesini bulabilirsiniz...
2T1 - Dalış Hastalıkları
Bu derste su altında basınçlı hava solumanın ya da derinlik arttıkça vücudumuza etkiyecek basıncın bize neler hissettireceğini ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğreneceksiniz. Basıncın kulak yolumuza etkileri nelerdir, sinüslerimizin dolu olması (üst yolunum yolu iltihapları) dalışlarımızı nasıl etkiler, akciğer sıkışmaları nedir gibi soruların yanıtlarını bu derste işleyeceğiz.
2T2 - İlkyardım ve Dalış
İki yıldız dalıcı eğitimini tamamlayan sorumlu bir dalıcının, su altında ya da üstünde dalış eşine (body) nasıl yardımcı olması gerektiği, herhangi bir kaza ya da kurtarma anında nasıl davranması gerektiğini bu derste işleyeceğiz.
2T3 - Hava Hesapları
Su altında tek nefes kaynağımız olan dalış tüpü, bize ne kadar süreyle hava sağlayabilir, ortalama bir dalış tüpüyle kaç metreye inebiliriz ya da dipte ne kadar kalabiliriz, normal bir insan, deniz seviyesinde yani 1 atm basınçta dakikada ortalama 25 lt hava tüketiyorsa, suyun altında ne kadar tüketebilir? Biraz matematik ağırlıklı bu sorularımızın yanıtlarını bu derste ele alıyoruz.
2T4 - Nitrojen Emilimi
Tüpten soluduğumuz havanın içinde normal hava mı vardır? Bu havayı derinlerde soluduğumuzda vücudumuza ne gibi etkileri olabilir? Peki halk arasında "vurgun yemek" olarak tanınan ve korkulan kavram, gerçekte nedir, vücudumuza neler olur gibi soruların yanıtlarını bu dersimizde işliyoruz.
2T5 - Derin Dalış - Gece Dalışı
Derin dalış nedir, yani kaç metreye indiğimizde gerçekten de derin dalış yapmış oluruz. Peki neden daha derine iniyoruz, derine inildikçe artan basıncın vücudumuza etkileri neler olabilir, nelere dikkat etmeliyiz? Gece dalışı hangi şartlar altında yapılırsa gerçekten de güvenlidir? Bu soruların cevaplarını bu dersimizde işleyeceğiz.
2T6 - Dekompresyon Tabloları
Dekompresyon nedir, çıkışta zorunlu bekleme ne demek, denizden yüzeye nasıl güvenli bir şekilde çıkabiliriz, güvenlik durağı ne anlama geliyor gibi soruların yanıtlarını bu konumuzda işleyeceğiz.
2T7 - Dalış Planlaması ve Organizasyonu
Güvenli bir dalış planlaması nasıl yapılır, dalıştan önce ve dalış sırasında hangi güvenlik kurallarına dikkat etmeliyiz, kendimizi ve dalış eşimizi dalış sırasında yaşayabileceğimiz muhtemel problemlere karşı nasıl hazırlıklı bir hale getirebiliriz? Bu konuları bu derste işleyeceğiz.
2T8 - Su Altı Navigasyonu
Navigasyon, bir yerden bir yere en kısa ve güvenli bir biçimde ulaşabilme bilimidir. Navigasyonun, yön ve konum gibi iki temel kavramı bulunmaktadır. Bu kavramlar sayesinde navigasyon ölçülebilir bir nitelik kazanmaktadır. Peki bu bilimi, su altında nasıl kullanabiliriz, suya girdiğimiz yerden nasıl çıkabiliriz? Bu konuları, bu dersimizde işliyoruz.
Comments