top of page
  • Yazarın fotoğrafıFırat ÇELİK

Cmas 1 Yıldız Dalış Eğitimi-Teorik Ders Özet Notları

Güncelleme tarihi: 18 Eki 2020

Merhaba;

Bu yazımda, tüplü dalış eğitimi alırken, en sık yaşanılan sorunlardan birine değinmek istiyorum. Öğrencilerimizin verdiğimiz kitapları okumaması... Dalış kursunuza başladığınızda dalış eğitmeniniz size, TSSF tarafından hazırlanmış "1 yıldız dalıcı kitabı" ve "dalış kayıt defteri" verecektir. Kitabınız, yeni başlangıç yaptığınız bu serüvende, sizlere tüplü dalışla ilgili önemli bir takım teorik bilgileri kazandırmayı amaçlamaktadır.

 

Bu teorik bilgiler kısaca şu maddeler halinde özetlenebilir;

* Temel dalış işaretleri

* Basınç hacim ilişkileri

* Su altında fizik - fizyoloji

* Yüzerlilik ekipmanları

* Dalış elbiseleri ve yardımcı malzemeler

* Malzemelerin bakımı ve saklanması

* Kendini ve başkasını kurtarma

* Güvenli dalış kuralları

* Dekompresyon tabloları

Yukarıdaki maddelerden de anlayacağınız üzere, aslında teorik eğitim de tıpkı su altı eğitimi kadar önem taşımaktadır. Çünkü bu dersler sayesinde sizin, su altında dalış eşinizle doğru bir şekilde haberleşmenizi, birbirinizi doğru anlamanızı, su altındaki basıncın vücudunuza etkilerini ve bunlardan nasıl korunacağınızı, neden derinlere inildikçe suyun soğuduğunu ve renklerin kaybolduğunu, daha konforlu ve güvenli dalışlar yapabilmeniz için su altında nasıl yüzerlilik pozisyonunuzu ayarlayabileceğinizi, acil durumda dalış eşinize nasıl yardımcı olabileceğinizi ve bir gün içinde ardışık dalış (iki ya da üç dalış) yapmak durumunda kaldığınızda, bu dalışlar arasındaki "yüzey bekleme zamanı" nızın ne kadar olması gerektiğini hesaplayabilmenizi öngörüyoruz. Dolayısıyla dalış eğitmeniniz tarafından sizlere verilen kitapları lütfen dikkatle okuyun ve anlamadığınız yerleri eğitmeninize sorun.

Kitabın önemli bölümleri ve mutlaka dikkat edilmesi konularını sizler için bir özet haline getirdim. Bu linki tıklayarak belgeyi indirebilirsiniz.


Teorik Eğitimden Sonra Aşağıda Bazı Örnek Su Becerilerini Yapmanızı Bekleyeceğiz

 

Daha fazla video için YouTube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz...

 YouTube Kanalımız

1.874 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page